Wpis

wtorek, 26 maja 2015

PIECZONA PIERŚ Z KURCZAKA Z NATKĄ PIETRUSZKI I MELISĄ

pierś z kurczaka pieczona z natką pietruszki i melisą
 
 

Zdrowy zamiennik wędliny i nie tylko. Proste składniki, ekologiczne mięso. Jednym słowem - wiesz, co jesz! Z melisą to był eksperyment, ale będę dodawać ją częściej!

 

Potrzebowałam:

1 pierś z kurczaka (350g)

pęczek natki pietruszki

melisę - kilka gałązek

10g oliwy

sól - do smaku, ale im mniej, tym lepiej - u mnie 1 szczypta

 

Aby:

Natkę posiekać. Mięso natrzeć solą, oliwą, obłożyć natką pietruszki i gałązkami melisy. Przełożyć do rękawa do pieczenia, dzięki czemu kurczak nie będzie suchy i piec 50-60min w temperaturze 160*C.

Upieczone mięso można stosować do kanapek, sałatek, szybko przygrzać na obiad - używam metody na parze, a w rękawie po upieczeniu zostaje jeszcze pyszny - pachnący natką pietruszki - sos, który wykorzystałam do przygotowania kaszy jaglanej.

 

pierś z kurczaka pieczona z natką pietruszki i melisą

 

sałatka z pieczonym kurczakiem

 

 

Wszystkie użyte składniki pochodzą od ekologicznych producentów - 100% eko. Jesteś tym, co jesz! :) pysiolinka.blox.pl@gmail.com

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
pysiolinka_gotuje
Czas publikacji:
wtorek, 26 maja 2015 16:23

Polecane wpisy

Kalendarz

Luty 2018

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Zakładki

Kanał informacyjny