Wpis

wtorek, 26 maja 2015

PIECZONA PIER¦ Z KURCZAKA Z NATKˇ PIETRUSZKI I MELISˇ

pier¶ z kurczaka pieczona z natk± pietruszki i melis±
 
 

Zdrowy zamiennik wędliny i nie tylko. Proste składniki, ekologiczne mięso. Jednym słowem - wiesz, co jesz! Z melis± to był eksperyment, ale będę dodawać j± czę¶ciej!

 

Potrzebowałam:

1 pier¶ z kurczaka (350g)

pęczek natki pietruszki

melisę - kilka gał±zek

10g oliwy

sól - do smaku, ale im mniej, tym lepiej - u mnie 1 szczypta

 

Aby:

Natkę posiekać. Mięso natrzeć sol±, oliw±, obłożyć natk± pietruszki i gał±zkami melisy. Przełożyć do rękawa do pieczenia, dzięki czemu kurczak nie będzie suchy i piec 50-60min w temperaturze 160*C.

Upieczone mięso można stosować do kanapek, sałatek, szybko przygrzać na obiad - używam metody na parze, a w rękawie po upieczeniu zostaje jeszcze pyszny - pachn±cy natk± pietruszki - sos, który wykorzystałam do przygotowania kaszy jaglanej.

 

pier¶ z kurczaka pieczona z natk± pietruszki i melis±

 

sałatka z pieczonym kurczakiem

 

 

Wszystkie użyte składniki pochodz± od ekologicznych producentów - 100% eko. Jeste¶ tym, co jesz! :) pysiolinka.blox.pl@gmail.com

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
pysiolinka_gotuje
Czas publikacji:
wtorek, 26 maja 2015 16:23

Polecane wpisy

Kalendarz

Maj 2018

Pn Wt ¦r Cz Pt So Nd
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Zakładki

Kanał informacyjny